1. Pentru început, se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală bine, se lasă în sită să se scurgă şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Se stropeşte cu ulei, se unge cu puţin unt şi se lasă la rece, câteva minute.
2. Separat, se pregăteşte sosul. Se topeşte restul de unt, se adaugă 2-3 linguriţe de pesmet sau o linguriţă de făină şi apoi se stinge cu smântâna. Se adaugă zahărul, sarea şi un praf de piper.
3. Se curăţă gutuile, se spală şi se taie rondele. Se scoate pieptul de pui, se aşază într-o tavă termorezistentă tapetată cu unt şi cu pesmet, se aranjează rondelele de gutui şi se bagă în cuptorul încins în prealabil.
4. După ce s-au rumenit, se toarnă sosul alb şi se mai lasă 20 de minute în cuptor. Pieptul de pui se serveşte ornat cu frunzuliţe de cimbru proaspăt.
4 decembrie 2010