Orez sârbesc
Orezul sarbesc este cina ideala, dar il poti savura si la un pranz in familie, mai ales ca reteta este simpla si rapida!
1. Se curăţă şi se spală morcovii, ardeiul, ceapa şi rădăcinoasele. Se rad pe răzătoarea mare, iar ceapa şi ardeiul se toacă mărunt.
2. Toate se călesc în puţin ulei, la foc mic şi se adaugă apă călduţă puţin câte puţin, cât să se înăbuşe. În acest timp, se alege orezul, se trece prin câteva ape şi se pune peste zarzavaturi. Se amestecă continuu, se adaugă apă şi se condimentează cu sare şi piper. Când s-a umflat, se bagă în cuptor să se rumenească.
3. Separat, se taie pieptul de pui în jumătăţi, se condimentează cu sare, piper şi rozmarin şi se înfăşoară în feliile de bacon. Se pun la cuptor cu vin, ulei şi apă şi se lasă să se rumenească. Pilaful sârbesc se serveşte cu pieptul de pui îmbrăcat în bacon.