Pilaf sârbesc

Acest pilaf sarbesc se face in numai o ora si este absolut delicios. Prepara-l si tu dupa o reteta simpla!

1. Se alege orezul, se spală în 3-4 ape şi se lasă să stea 10 minute în apă călduţă, să se înmoaie şi sa fiarbă mai uşor.
2. Se taie muşchiuleţul de vită cubuleţe şi se căleşte în ulei până se pătrunde bine. Se adaugă o cană de apă căldă şi se lasă să se înăbuşe. Spre sfârşit, se adaugă roşiile pasate, sarea, piperul şi cimbrişorul.
3. Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe sau se dau pe răzătoarea mare. Legumele se călesc pentru început în uleiul de măsline şi apoi se adaugă orezul scurs de apă. Se lasă să se înăbuşe şi, când a început să se îngroaşe, se adaugă apă călduţă puţin câte puţin.
4. După ce s-a fiert orezul, se adaugă muşchiul de vită şi se amestecă bine. Pentru un aspect şi un gust deosebit, se bagă în cuptor aproximativ 30 de minute. Pilaful sarbesc se serveşte ornat cu pătrunjel verde.