Pizza cu brânză de capră și ceapă caramelizată
Pizza: felul de mâncare care a cunoscut cele mai multe variații, de-a lungul timpului. Noi vă învățăm să faceți astăzi o pizza cum, garantat, nu ați mai întâlnit până acum. A! Și de care o să vă îndrăgostiți garantat!
Blatul va fi și el unul neconvențional, dar perfect pentru această variantă de pizza: lipia! Așa că, în loc de obișnuitul blat de pizza vom folosi o lipie semipreparată cu diametrul cel mai mare pe care îl găsiți în comerț.
Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius și poziționați grătarul la mijlocul lui. Tăiați ceapa în rondele și sotați-o în ulei de măsline/unt cu sare și piper după gust într-o tigaie. La foc mediu, amestecând des, până se înmoaie. Dați tigaia la o parte, acoperită ca să rămână ceapa moale. Dacă devine prea maronie, stropiți-o cu puțină apă și amestecați ușor.
În cuptorul preîncălzit, puneți lipia – unsă în prealabil cu ulei de măsline – aproximativ 1-2 minute să se mai coacă în interior. Între timp, sfărâmați cu o furculiță brânza de capră într-un castron. Înmuiați-o cu puțină apă sau lapte, ca să fie ușor de împrăștiat pe blatul nostru improvizat, amestecând în ea până devine maleabilă. Scoateți lipia, întindeți brânza pe ea, presărați puțin oregano și împrăștiați deasupra inelele caramelizate de ceapă. Dați la cuptor, cu foc mic, pentru aproximativ 10 minute – până marginile lipiei devin un pic crocante și umplutura devine moale. Între timp tăiați mărunt 1-2 fire de busuioc proaspăt. Scoateți pizza din cuptor, presărați busuiocul. Opțional, puteți turna deasupra – în loc de topping – o reducție de oțet balsamic (oțet balsamic care, încălzit într-o crăticioară timp de câteva minute obține o constituție de sirop), care trezește cum nu se poate mai bine aromele pizzei dvs. inedite.
P.S.: Dacă nu doriți lipie din comerț, avem pe site cea mai simplă rețetă de lipie de casă.
Foto: pizza cu brânză de capră și ceapă caramelizată / 123rf.com