Pizza cu şuncă, ciuperci şi măsline

1. Se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în 100 ml apă călduţă. Se lasă la cald 5 minute, apoi se amestecă cu făina, oul, untul şi un praf de sare. Se frământă şi se lasă la dospit 30 de minute.

2. Ciupercile se curăţă şi se spală. Se fierb în apă cu sare 10 minute, apoi se pun la scurs. Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei se călesc ciupercile şi şunca tăiată cubuleţe. Se lasă la foc potrivit 5 -10 minute, apoi se adaugă roşiile, ardeiul gras şi măslinele tocate. Se condimentează după gust cu sare şi piper.

3. Aluatul se întinde într-o tavă tapetată cu ulei şi puţină făină. Se pune în cuptorul încins şi se lasă 10 -15 minute. Se scoate tava, se toarnă compoziţia peste aluat, se întinde pe toată suprafaţa şi se mai pune la copt 10 -15 minute. Se presară caşcavalul ras şi se lasă câteva minute, până se rumeneşte frumos.