Plăcintă țărănească

1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă sarea, cimbrul măcinat, ouăle bătute, untul moale şi smântâna sau apa minerală şi se frământă 30 de minute. După ce s-a obţinut un aluat potrivit, adică uşor de întins, se lasă la rece, înfăşurat într-un şervet.
2. Separat, se curăţă ceapa şi ardeii, se spală şi se toacă mărunt. Se pun apoi în tigaia cu uleiul călduţ şi se călesc câteva minute până se înmoaie.
3. Se adaugă carnea tocată, se condimentează cu sare, cimbru, busuioc şi piper, se amestecă bine şi se adaugă apă călduţă să fiarbă înăbuşit. După ce a scăzut şi s-a fiert bine carnea, se adaugă oul să se lege.
4. Se scoate aluatul de la rece, se împarte în două şi se întinde. Prima foaie se aşază în tavă, se toarnă umplutura şi se acoperă cu cealaltă foaie. Se strânge bine aluatul pe margini iar dacă a mai rămas cocă, se formează o coroniţă împletită. Se unge cu oul bătut şi se coace. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de cimbru şi busuioc proaspăt.