Plăcinta cu brânză proaspătă este rapidă, gustoasă şi va fi pe placul întregii familii. Iată cât de simplă e reţeta!

1. Se desface aluatul şi se lasă la decongelat. Stafidele se curăţă, se spală în apă călduţă şi se stropesc cu rom. Se lasă la macerat 30 minute.

2. Pentru umplutură, se pasează brânza proaspătă şi se amestecă cu untul frecat spumă şi ouăle bătute cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă praful de copt stins cu zeama de lămâie, coaja de lămâie şi stafidele macerate în rom.

3. Se întinde aluatul şi se taie în două dreptunghiuri, după dimensiunea tăvii. Se pune o foaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se toarnă compoziţia de brânză şi se acoperă cu cealaltă foaie. Se înţeapă aluatul din loc în loc cu furculiţa şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 45-55 minute.

4. Plăcinta cu brânză proaspătă se taie numai după ce se răceşte puţin. Se pudrează cu zahăr şi se poate servi.