O plăcintă delicioasă cu brânză şi caise, fără aluat, deci mai uşor de făcut. Reţeta e simplă şi rapidă.

1. Se spală caisele, se pun în apă clocotită pentru câteva minute, apoi se scot și se curăță de coajă. Se taie în jumătăţi și se curăță de sâmburi.

2. Ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare. Se adaugă brân­za, răzătura de lămâie, 3 linguri zeamă de lămâie și praful de budincă și se omoge­nizează compoziția. Se întinde jumătate din compoziție într-o tavă unsă cu unt și presarată cu griș. Se presară făină peste jumătățile de caise, se amestecă și se așază în tavă cu tăietura în jos.

3. Se adaugă și brânza rămasă și se dă to­tul la cuptor pentru 60 minute, la foc mic. După ce s-a copt, se lasă prăjitura să se răcească, apoi se taie bucăți și se pudrează cu zahăr pudră vanilat.