Plăcintă cu brânză şi caise

1. Se cerne făina într-un bol, se pune untul, zahărul pudră, sarea, vanilia şi coaja de lămâie. Se frământă bine şi, dacă este prea tare, se adaugă 1-2 linguri de apă minerală sau iaurt. Se bagă la rece 40 de minute.

2. Între timp, se separă ouăle: albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se încorporează cu brânza de vaci amestecată cu gălbenuşurile. În crema de brânză, se pun caise din compot sau confiate şi coajă de lămâie.

3. Se tapetează tava cu unt şi cu făină sau cu hârtie de copt, se întinde foaia cu sucitorul pe planşetă şi se aranjează în formă astfel încât marginile acesteia să fie acoperite cu aluat.

4. Se toarnă compoziţia de cremă şi se bagă în cuptor, la o temperatură potrivită. Se scoate câteva minute din cuptor, se ornează cu caise şi apoi se mai lasă să se rumenească. După ce se răceşte, se pudrează cu zahăr.