Plăcintă cu brânză şi stafide
1. Se amestecă brânza dulce cu gălbenuşurile, zahărul, esenţa, zahărul vanilat, coaja de portocală şi stafidele, după care se adaugă albuşurile bătute spumă.
2. Se tapetează o formă de tartă cu unt şi făină şi se întinde prima foaie de plăcintă.
3. Peste ea, se adaugă compoziţia de brânză. Se acoperă cu cealaltă foaie (se înţeapă cu furculiţa) şi se dă la cuptorul încins pentru aproximativ 45 de minute.
4. Înainte cu 10 minute de a se termina plăcinta, se prepară kranţul: se pun într-o tigaie 5 linguri de zahăr şi se caramelizează puţin, după care se adugă miezul de nucă şi alunele mărunţite. Se amestecă uşor şi foarte puţin, cât să se lege zahărul de ele, după care se scoate plăcinta din cuptor şi se toarnă kranţul peste ea.
5. Se bagă din nou plăcinta la cuptor şi se mai lasă încă 10 minute. Se serveşte rece.