Plăcintă cu ceapă și brânză
1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune untul moale, sarea şi apa minerală. Se amestecă bine compoziţia şi se obţine un aluat consistent. Se frământă 10 minute şi apoi se înfăşoară într-o folie de plastic şi se bagă la rece.
2. După aceea, se scoate şi se mai frământă 10 minute, apoi se lasă la frigider aproximativ o oră.
3. Între timp, se rade telemeaua pe răzătoarea mică şi se bat ouăle bine. În spuma de ouă, se adaugă brânză şi chimenul prăjit. Crema de brânză se lasă la rece cât timp se curăţă ceapa, se spală şi se taie.
4. Ceapa se înăbuşă câteva minute în puţin ulei, cât să se înmoaie, şi apoi se amestecă în crema de brânză. Se scoate aluatul, se întinde cât este forma şi se adaugă compoziţia de brânză. Pe deasupra, se presară felii de bacon. Se bagă în cuptorul cald şi se lasă aproximativ 40 de minute. După ce s-a copt, se scoate, se feliază şi se serveşte.