Îţi plac prăjiturile cu fructe? Încearcă şi această plăcintă delicioasă cu cireşe după o reţetă simplă!

1. Din faina, margarina si ou se pregateste un aluat potrivit de tare care se lasa într-un loc cald.

2. Fructele congelate se pun într-o craticioara pe foc, se acopera si se lasa pâna ce îsi pierd lichidul. Se trag de pe foc si se adauga zaharul amestecat cu amidonul. Se amesteca bine si se pune din nou la foc mic amestecând mereu pâna ce se îngroasa. Daca este prea legata umplutura, se mai adauga un pic de apa, daca este prea lichida, se mai pune un pic de amidon. Apoi, se adauga esenţa de migdale.

3. Aluatul se împarte în doua si se întind doua foi. Tava de copt se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina, apoi se asaza una dintre foi.

4. Se pune umplutura, se acopera cu a doua foaie care se întoarce pe margini. Se da la copt pentru 30 de minute si apoi se lasa sa se raceasca în tava.