1. Aluatul de plăcintă se desfa­ce şi se lasă la decongelat, iar cuptorul se încălzeşte. Pentru copt, se pregăteşte o tavă care se tapetează cu hârtie de copt şi se unge cu puţin ulei.

2. Ceapa verde, prazul şi ustu­roiul verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt. Se adaugă ciu­percile tăiate cubuleţe şi se înăbuşă la foc mic, până dispare toată apa din tigaie, aproximativ 10 minute. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se adaugă ouăle bătute, urda pasată, telemeaua rasă, verdeaţa tocată mărunt, o linguriţă rasă de sare şi puţin piper.

3. Se întinde aluatul, se unge cu puţin unt şi se presară umplutura. Partea de sus a foii, pe o porţiune de 10-12 cm, nu se acoperă cu umplutură. Se rulează, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se coace în cup­torul bine încins, la foc potrivit, 35-45 de minute. Plăcinta se taie, numai după ce se răceşte puţin.Este foarte gustoasă şi receşi se serveşte la aperitiv.