1. Se amestecă făina cu smântâna, un praf de sare şi 160 g unt, înmuiat puţin. Se lucrează repede, apoi se adună aluatul ca o minge, se acoperă cu o folie şi se pune la rece 2 – 3 ore.

2. Se amestecă zahărul cu laptele şi se pune pe foc până se topeşte zahărul. Se ia de pe foc, se adaugă 40 g unt şi ciocolata rasă. Se amestecă până se omogenizează, apoi se adaugă nuca tocată şi se lasă deoparte.

3. Se întinde aluatul şi se pune întava rotundă, unsă cu puţin unt. Se adaugă compoziţia de nucă, în care s-au adăugat 3 gălbenuşuri şi 3 albuşuri bătute spumă. Se coace în cuptorul încins, 30 – 35 minute. Se poate păstra puţin aluat din care se fac inimioare sau alte forme, care se coc separat şi se servesc odată cu plăcinta.