Plăcintă cu praz
1. Aluatul de plăcintă se desface şi se lasă la decongelat, iar cuptorul se încălzeşte.
2. Prazul se taie rondele şi se pune într-o oală mică de 2-3 l. Se adaugă laptele şi uleiul de măsline şi se fierbe la foc mic, 15-20 minute. Se lasă apoi să se răcească. Separat, ciupercile tăiate felii se călesc într-o tigaie cu unt. Se condimentează cu puţină sare şi se lasă să se înăbuşe, până scade toată apa din tigaie.
3. Se amestecă telemeaua rasă, prazul, ciupercile şi ouăle bine bătute, apoi se întinde aluatul şi se presară compoziţia pentru umplutură. Se rulează uşor, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se unge cu ou. Se coace apoi în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 35-45 minute. Plăcinta se taie, numai după ce se răceşte puţin.