Plăcintă cu spanac
Încearcă o plăcintă sănătoasă cu spanac! Reţeta este simplă şi rapidă, deci este o cină ideală.
1. Pentru foi, margarina se amesteca cu faina si sarea, pâna ce se obţine un aluat sfarâmicios. Dupa ce toata grasimea a fost încorporata, se adauga apa, puţin câte puţin. Se amesteca si se framânta pâna ce se dezlipeste de mâini. Apoi, se întinde o foaie pe masa presarata cu faina.
2. Pentru umplutura, spanacul curaţat se opareste 2 minute în apa clocotita si apoi se lasa la scurs. În ulei încins, se pune ceapa sa se caleasca. Ouale se bat ca pentru omleta, se adauga brânza taiata cuburi si verdeaţa marunt tocata. Spanacul taiat mare se amesteca cu sare, piper, nucsoara si scorţisoara, si apoi se pune peste oua. În compoziţie, se adauga si ceapa calita.
3. Forma de copt se unge cu margarina si se asaza foaia de aluat. Se lasa sa depaseasca marginile, se pune umplutura si se acopera cu aluatul.
4. Se unge cu restul de margarina si se da la cuptor pentru 40 de minute.