Plăcintă cu spanac şi brânză

Învaţă să prepari nişte plăcinte cu spanac şi brânză absolut delicioase!

 

 

1. Spanacul se pune două minute în apă clocotită şi apoi se scurge şi se mărunţeşte.

2. Într-o tigaie, se pune să se călească ceapa curățată și tocată mărunt şi apoi se trage de pe foc. Ouăle se bat bine, se pune brânza fărâmată, ceapa, pătrunjelul, mărarul şi spanacul tocate mărunt. Se presară un praf de nucşoară.

3. Untul se topeşte pe aragaz, iar foile de plăcintă se pun pe masă. Se iau câte două-trei foi, se taie în pătrate mai mari, se umplu cu amestecul de spanac, se adună în triunghi şi se presează marginile cu furculiţa. Se ung cu pensula cu unt topit şi se aşază în tava pentru cuptor.

4. Se coc aproximativ 20 de minute până sunt frumos rumenite.