Plăcintă cu trei brânzeturi
Îţi plac plăcintele cu brânză? Atunci trebuie să încerci şi această plăcintă delicioasă cu trei brânzeturi după o reţetă simplă şi rapidă.
1. Cele 50 g de unt se topesc și se pune făina, care se lasă puţin să se călească, apoi se adaugă și laptele. Se amestecă bine şi se lasă la fiert până ce sosul devine mai gros. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească 10 minute. Apoi, se pun ouăle şi se amestecă bine, după care brânza mărunţită şi parmezanul ras şi se amestecă din nou foarte bine.
2. O tavă de copt se unge cu unt şi foile de plăcintă se împart în două. Primul set de foi se desface şi se aşază una peste alta, generos unse cu unt.
3. La mijloc, se pune umplutura de brânză şi se acoperă cu al doilea set de foi, unse generos cu unt topit între ele.
3. Ultimul strat trebuie să fie de foi care se ung cu unt, se presară cu susan şi apoi se taie cu un cuţit bine ascuţit. Se lasă la cuptor pentru 45 de minute, până ce foile de deasupra sunt bine rumenite.