1. Se bate oul spumă şi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat şi untul. Se adaugă coaja de lămâie şi făina, apoi se frământă. Se acoperă aluatul cu folie transparentă şi se păstrează la rece o oră.

2. Între timp, dovleacul se rade şi se căleşte în unt, într-o cratiţă cu fundul mai gros. Se adaugă zahărul, se amestecă şi se ţine pe foc până scade tot siropul. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu nuca, zahărul vanilat şi scorţişoara.

3. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 4-5 mm. Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă compoziţia de dovleac şi se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 45-55 minute.

4. Se taie numai după ce s-a răcit, se ornează cu frişcă şi se poate servi.