Plăcintă de rubarbă şi fructe de pădure

Ai făcut vreodată plăcintă de rubarbă? Combinaţia cu fructele de pădure este delicioasă, iar reţeta e simplă!

1. Se macină alunele fin, asemeni unei pudre care apoi se cerne. Se repetă operaţiunea până se termină toate alunele şi se obţin 130 g de făină care se amestecă cu făina de grâu şi zahărul. Se adaugă gălbenuşurile și untul tăiat în bucăţele. Se înmoaie cu 3-4 linguri de apă, cât să se obţină un aluat omogen. Se dă la rece pentru 30 de minute.

2. Fructele de pădure se aleg şi se trec rapid sub un jet  de apă. Tijele de rubarbă se taie mărunt, se amestecă cu fructele de pădure şi cu zahărul vanilinat.

3. O tavă de cuptor se unge cu unt, aluatul se întinde într-o foaie care se aşază în tavă şi se ridică marginile pentru a forma un coşuleţ. Înăuntru se pun fructele şi se dă la copt pentru 30 de minute.