Plăcintă haiducească
1. Se curăţă ficatul de pieliţe, se taie şi se lasă în lapte dulce aproximativ 2 ore. Separat, carnea de vită se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă. După ce a fiert bine, se scoate, se lasă să se răcorească şi se taie cubuleţe.
2. Ficatul se scoate din lapte, se clăteşte cu apă călduţă şi se pune să fiarbă. Se lasă să se înmoaie şi apoi se scoate. Se lasă să se răcorească şi se taie cubuleţe.
3. Carnea de vită tăiată şi ficatul se amestecă şi se călesc 2-3 minute în ulei. Ca să se lege mai bine, se adaugă pesmetul şi usturoiul măcinat. Spre sfârşit, se pun condimentele şi se lasă să se răcorească.
4. În acest timp, se întinde aluatul pe planşetă cu sucitorul. Se adaugă umplutura şi se rulează uşor ca să nu se rupă. Se bate oul bine şi se unge pe toată suprafaţa fără a se atinge forma. Se bagă în cuptorul încins şi, după ce s-a rumenit, plăcinta se scoate şi se serveşte caldă.