Plăcintă întoarsă cu căpşune

Dacă îţi plac prăjiturile cu fructe şi aluat fraged, trebuie să încerci şi această reţetă de plăcintă întoarsă cu căpşune!

1. Pentru aluat, făina şi untul tăiat bucăţele se pun într-un vas şi se desface untul amestecându-l cu făina, folosind
degetele. Apoi, se repune amestecul într-o grămadă căreia i se face un gol şi se pun zahărul, sarea, oul, zahărul vanilinat şi praful de copt. Se amestecă tot cu degetele şi apoi se frământă cu toată mâna.

2. Pentru garnitură, se freacă oul cu zahărul, se adaugă făina de migdale şi frişca.

3. Aluatul se întinde conform mărimii vasului de copt şi se tapetează forma cu foaia de aluat. Se înţeapă fundul, se aşază fructele tăiate şi apoi se toarnă crema de la punctul 2.

4. Se coace 30 de minute şi apoi se lasă să se răcorească. Se aduce la masă invers, cu partea cu fructele în sus, pudrată cu zahărul pudră.