Plăcinta păcătoasă cu mere a Evei

Mediu

Învaţă să prepari un desert „păcătos”, cu mărul ispitei, nuci şi glazură de ciocolată. Vezi care e reţeta pentru plăcinta păcătoasă cu mere a Evei.

Mod de preparare:
Se rad merele. Se adaugă nucile tocate, stafidele, zahărul, ouăle şi uleiul şi se amestecă bine. La sfârşit, se încorporează făina şi praful de copt.

Se unge o tavă mare cu grăsime, se presară făină şi se toarnă aluatul. Se pune în cuptor (la 160°C) timp de 40 de minute. Apoi se lasă să se răcească.

Se bate untul cu zahărul, spumă, după care se încorporează gălbenuşurile. Se adaugă cacaua şi romul.

Se răstoarnă pe o planşă aluatul răcit. Se taie transversal în două părţi. Partea de de jos se unge cu marmeladă, partea de sus se acoperă cu cremă, după care se lipesc cele două părţi. Se acoperă la suprafaţă cu glazura de ciocolată şi se lasă la răcit. Se taie felii şi se decorează cu smântână şi miez de nucă.