Dacă îţi plac plăcintele cu carne, nu trebuie să o ratezi pe aceasta. Reţeta de plăcintă sărată cu piept de gâscă este delicioasă, simplă şi rapidă.

1. Pentru aluat, faina si zaharul se amesteca într-un bol si apoi se pune margarina. Se farâmiţeaza cu degetele încorporând margarina în faina. Se adauga maximum o lingura cu apa, se framânta si se aduna aluatul într-o bila care se da la rece pentru 15 minute.

2. Între timp, carnea se trece prin masina de tocat si apoi se amesteca cu ceapa tocata si smântâna, care se pune lingura cu lingura, amestecând dupa fiecare. În funcţie de carne, este posibil sa fie nevoie de numai doua linguri.

3. Aluatul se împarte în doua si fiecare foaie se întinde. Una dintre foi se asaza în tava de chec sau cozonac, se pune umplutura si se acopera cu a doua foaie.

4. Se coace pentru 40 de minute si se lasa în tava sa se raceasca.