Plăcintă ţărănească
1. Se freacă drojdia cu puţin zahăr, 2 linguriţe de făină şi puţină apa caldă până se omogenizează. Se lasă la dospit. Într-un castron, se cerne făina, se adaugă drojdia şi se amestecă. Treptat, se adaugă apa caldă şi un praf de sare şi se frământă până se desprinde aluatul de pereţii vasului. Se lasă să crească într-un loc cald.
2. Varza se spală şi se taie cât mai fin. Se căleşte în ulei, câteva minute, împreună cu felii subţiri de kaizer şi ceapa tocată mărunt. Se ia de pe foc, se adaugă un ou bătut, pesmetul şi se amestecă bine. Se condimentează cu mărar, sare şi piper.
3. Aluatul se împarte în două şi se întind două foi rotunde pentru tava de plăcintă. Se unge tava cu ulei şi se întinde prima foaie de aluat. Se umple cu varza călită şi se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat. Se înţeapă din loc în loc şi se bagă în cuptorul încălzit dinainte. Se coace până se rumeneşte aluatul. Se serveşte cu smântână proaspătă.