Plăcintă cu spanac

Usor
  1. Se cerne făina într-un bol şi se adaugă untul moale, sarea şi iaurtul. Se frământă bine până se obţine o cocă elastică. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece, aproximativ o oră.
  2. În acest timp, se curăţă spanacul, se spală în 5-6 ape, se pune la opărit în apă cu sare, apoi se lasă să se scurgă, într-o sită.
  3. Telemeaua de vacă se rade pe răzătoarea mică şi se amestecă cu ouăle bătute în prealabil. După ce s-a scurs spanacul, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu telemeaua.
  4. Se scoate aluatul de la rece, se împarte în două foi şi se întinde fiecare foaie cu sucitorul. Se aşază prima foaie, compoziţia şi apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se înţeapă cu furculiţa ca să nu se umfle şi se bagă în cuptorul încins în prealabil. După ce s-a rumenit, se scoate şi se lasă să se răcească.