Pliculeţe cu dulceaţă

1. Se cerne făina într-un bol, se pune untul moale şi se amestecă. Se toarnă apoi apa în care s-a dizolvat sarea şi se amestecă în continuare cu mâna până se obţine o cocă potrivită. Se dă la rece aproximativ 20-30 de minute.

2. Între timp, se curăţă dovleacul, se pasează cu blenderul, se amestecă cu zahărul, scorţişoara şi vanilia şi se pune la fel ca la dulceaţă, să fiarbă până scade şi se leagă. După ce a căpătat consistenţă, se dă la rece.

3. Se scoate aluatul de la rece, se întinde foaia şi se taie pătrăţele. În mijloc se pune o caisă confiată şi o lingură de dulceaţă de dovleac. Se împachetează astfel încât să arate ca un plic, se aşază în tavă, se ung cu ou bătut să capete luciu şi se bagă în cuptor.

4. După ce s-au copt, se scot şi se lasă câteva minute să se răcească. Se pudrează cu zahăr pudră.