Vă place porumbul fiert și lăptos sau copt și afumat? Și mie! Știați că îl puteți mânca și altfel, decât simplu, cu sare presărată deasupra? Dacă nu, vă spunem noi că da! Facem împreună porumb în stil mexican.

Pentru început, puteți alege dacă veți folosi porumb fiert sau copt. Sau, de ce nu, și fiert și copt. Astfel, puneți porumbul la făcut, așa cum procedați de obicei. Când mai are un pic și este gata, amestecați într-un bol maioneza, smântâna, sarea, pudra de usturoi și  sucul de lămâie. Pe o farfurie plată radeți cașcavalul afumat cât de fin posibil.

Scoateți porumbul. Pentru a fi mai ușor de mâncat și mânuit, puteți să-l înfigeți pe câte un bețișor de frigăruie (de unică folosință sau metalică). Și apoi ungeți, pe rând, fiecare bucată cu niște unt, dați prin topping-ul din bol, prin cașcavalul ras, presărați boia deasupra și pătrunjel fin tocat.

A se servi imediat.

Foto: porumb mexican / shutterstock

 

din aceeasi categorie