Prăjitura 3 lămâi
Învață să prepari chiar tu o prăjitură delicioasă cu blat cu lămâie, cremă de lămâie și glazură aromată de lămâie. Vezi rețeta pentru prăjitura 3 lămâi.
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 200 de grade și tapetează cu hârtie de copt o tavă de prăjituri.
Bate o ceașcă de zahăr cu ½ ceașcă de unt moale. Când crema se face pufoasă, adaugă ouăle treptat, făina, praful de copt, apa, coaja de lămâie. Când compoziția e omogenă, toarnă în tava de prăjituri și dă la copt circa 30 de minute. Lasă să se răcească blatul de lămâie complet.
Separat, bate zahărul pudră cu 2 linguri de unt și 2 linguri din sucul de lămâie, pentru cremă. Separat, amestecă trei linguri și jumătate de zahăr cu restul de zeamă de lămâie, pentru umplutură.
Taie prăjitura cu lămâie răcită pe din două, pe orizontală. Înțeapă blatul de jos și toarnă umplutura de lămâie cu zahăr peste blat.
Pune capacul de blat deasupra și unge cu crema de unt și lămâie pe deasupra. Poți presăra coajă de lămâie rasă, sau chiar firișoare lungi și subțiri de coajă de lămâie, tăiate cu cuțitul de curățat legume.