1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, vanilia, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută, amstecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe.

2. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţa, apoi se bagă în cuptorul cald şi se lasă să se coacă, întorcându-se o singură dată pe partea cealaltă.

3. Între timp, într-o crăticioară se pun untul, gălbenuşurile, zahărul, vanilia, cacaoa, laptele şi 2-3 linguriţe cu făină şi se lasă să fiarbă la baie de aburi, până se îngroaşă. Se adaugă nucile măcinate şi se lasă să se răcească.

4. După ce s-a copt blatul, se taie în două şi se întinde primul strat de cremă. Se pune al doilea blat, se mai pune un strat de cremă pe deasupra şi se ornează cu glazură de ciocolată albă şi căpşuni.