Prajitura “Alb-negru”

Încearcă o prăjitură aspectuoasă şi gustoasă cu care o să-ţi impresionezi toată familia!

1. Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul pâna se albesc si devin ca o crema. Se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si grisul si se adauga în galbenusuri. Se mixeza puţin, apoi se adauga treptat laptele, uleiul si mierea. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se încorporeaza usor în compoziţie.

2. Se împarte compoziţia în 2 parţi si se coc 2 foi în tava mare de aragaz tapetata cu hârtie de copt, circa 15 minute fiecare.

3. Pentru crema, se înmoaie gelatina în puţina apa, apoi se toarna peste ea 50 ml lapte cald si se amesteca. Se mixeaza puţin laptele condensat cu 50 ml lapte, apoi se bate frisca si se adauga peste laptele condensat împreuna cu mierea si gelatina, amestecând usor.

4. Ambele glazuri se prepara, separat, astfel: se pun toate ingredientele în cratiţa, pe foc mic, si se lasa pâna se topesc, apoi se lasa sa se raceasca.

5. Când toate componentele sunt gata, pe un blat se pune jumatate din crema, se da la rece, se întinde apoi prima glazura, se da iar la rece, apoi se întinde restul de crema. Se pune si al doilea blat, peste care se întinde glazura 2 calda si sa da iar la rece pentru o ora.