O prăjitură delicioasă, aşa cum mâncam pe vremuri la cofetărie sau la petrecerile în familie. Ce amintiri îţi aduce prăjitura Boema?

1. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu un praf de sare apoi cu zahărul și cele 3 linguri de apă rece, până se întăresc. Gălbenușurile se freacă cu uleiul, apoi se încorporează în albușuri. Se cerne făina cu cacaua și praful de copt, apoi se încorporează cu grijă în amestec. Se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt, apoi se dă la copt 20 de minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit. Blatul desprins de pe hârtie se taie în 2 foi egale.

2. Se prepară crema mixând smântâna cu cele 2 tipuri de zahăr și cu brânzica de vaci, apoi se adugă și gelatina hidratată în apă rece și apoi topită la bain-marie. Se fierb apa și zahărul pentru sirop în câteva clocote, apoi se lasă să se răcească.

3. Se montează prăjitura într-o formă mai mică, așezând primul blat care se însiropează ușor. Se toarnă crema deasupra, se așează și al doilea blat, se însiropează ușor și el, se presează ușor cu mâna și se dă la rece 2 ore.

4. Între timp, se pregătește glazura de cacao: se pun într-o crăticioară cu fund dublu zahărul pudră și mierea la topit,
timp de 10 minute, amestecând continuu. Se adaugă și cacaua și apoi se oprește focul și se încorporează câte un pic untul, amestecând energic până ce se termină toată cantitatea de unt. Se toarnă glazura caldă peste prăjitura tăiată cuburi. Se decorează cu frișcă și cacao.