Prăjitură cu alune de pădure
Alunele de pădure sunt delicioase! Încearcă şi tu această reţetă simplă de prăjitură cu alune de pădure!
1. Pentru foi, mierea şi zahărul se pun pe foc, iar vasul se retrage după ce s-a topit zahărul. Se lasă puţin să se răcorească, apoi se adaugă pe rând ouăle, uleiul și făina amestecată cu bicarbonatul. Trebuie să se obţină un aluat mai consistent din care se întind două foi care se coc 15 minute fiecare.
2. Pentru cremă, se prepară gelatina, iar alunele se macină.
Smântâna bine scursă se amestecă cu gelatina, alunele măcinate şi zahărul. Se potriveşte gustul de esenţă.
3. În tava mare de aragaz, se aşază o foaie, se pune crema care se întinde cât mai uniform şi se acoperă cu a doua foaie. Se lasă de pe o zi pe alta şi se serveşte cu alune de pădure neprăjite şi uşor mărunţite.