Prăjitură cu blat şi cremă
Ai chef de un desert delicios dar simplu? Încearcă această reţetă de prăjitură cu blat şi cremă delicioasă!
1. Pentru blat, se bat albuşurile spumă cu zahărul şi cu zeama de lămâie până se topeşte zahărul. Se adaugă treptat gălbenuşurile, se amestecă şi se încorporează uşor făina, cacaua şi apa rece. Se unge cu unt sau ulei o tavă, se tapetează cu faină şi se toarnă compoziţia rezultată, care se dă la cuptor aproximativ 30 de minute.
2. Între timp, se pregăteşte crema. Într-un vas, se pune laptele, se adaugă praful din plicuri şi se mixează rapid circa 6 minute. La final, se adaugă şi brânza mascarpone, crema devenind astfel fină şi aromată.
3. Blatul se lasă la răcit, se taie în două şi se însiropează cu amestecul de cafea şi vişinată. Peste primul blat se pune jumătate din cremă, se adaugă deasupra al doilea blat, iar peste acesta, din nou, crema. La final, se presară cacaua sau ciocolata rasă şi se dă la rece.