Prăjitură cu brânză
1. Făina se amestecă cu zahărul şi cu sarea. În mijloc se face o gaură, în care se pun untul rece tăiat cubuleţe mici şi oul. Se toarnă 30 ml de apă călduţă. Se frământă bine. Se acoperă cu folie şi se lasă circa 30 de minute la rece.
2. Aluatul se întinde. Se unge o formă de 26 cm cu unt şi se aşază aluatul în ea, inclusiv pe pereţi. Se acoperă cu hârtie de copt, peste care se pun boabe de fasole uscată. Se dă aluatul la cuptor (preîncălzit la 200°C) şi se lasă 20-25 de minute. Se scoate, se lasă să se răcească şi se îndepărtează fasolea şi hârtia de gătit.
3. Se pune gelatina la înmuiat în apă rece. Gălbenuşurile, 50 g zahăr, sucul de lămâie şi vinul se amestecă la bain-marie.
Gelatina se topeşte într-o cratiţă, la foc mic. Se încorporează în cremă la bain-marie. Se adaugă coaja de portocală şi brânza. Se lasă o oră la răcit. Se bate smântâna spumă şi se încorporează în cremă.
4. Se pune jumătate din cantitatea de cremă peste blat şi se nivelează. 2/3 din boabele de struguri se pun peste cremă. Deasupra se pune restul compoziţiei. Se lasă 3 ore la rece. La servit se pune deasupra restul boabelor de struguri. Se presară zahăr.