Prăjitură cu caise

Nu e nevoie doar de fructe proaspete ca sa faci o prajitură bună, ci poţi face prăjitură cu caise şi cu fructe uscate sau confiate. Uite cum!

1. Se pune la fiert apa si, când clocoteste, se adauga caisele, coaja de lamâie si o lingura de zahar. Se ia de pe foc si se lasa 30 de minute sa se umfle caisele.

2. Se scurg caisele si se mixeaza, nu foarte marunt, cu tot cu coaja de lamâie si un pic din apa în care au stat. Separat, untul moale se freaca bine cu restul zaharului si graunţele de vanilie. Se adauga ouale, unul câte unul, faina amestecata cu praful de copt si brânza de vaci.

3. Se unge o forma cu unt, se toarna crema de unt si deasupra se pune crema de caise. Se presara stafidele, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 25 de minute. Se serveste rece presarata cu zahar pudra din abundenţa.