Prăjitură cu ciocolată şi frişcă Arlechino

Prăjitură cu ciocolată şi frişcă foarte gustoasă, care arată extraordinar. Vezi reţeta de prăjitură Arlechino!

1.   Pentru blat, se amestecă zahărul şi ouăle cu telul la bain-marie, până îşi dublează volumul.

2.   Se pune făina cernută, amestecând uşor. Se unge cu unt tava mare de aragaz şi se tapetează cu făină, se toarnă aluatul şi se nivelează. Se coace în jur de 15 minute, apoi se scoate şi se lasă la răcit.

3.   Pentru spumă, se topeşte ciocolata cu 4 linguri de apă. Apoi, se adaugă untul, se amestecă şi se lasă deoparte. Se bat cele 5 gălbenuşuri până ce se albesc, se adaugă ciocolata, se bate frişca cu zahărul şi din ea se pune întâi o lingură în ciocolată, după care se pune toată.  Se bat şi albuşurile cu un praf de sare, se adaugă spuma în amestecul cu frişcă şi se dă la frigider pentru 4 ore.

4.   Pentru servit, se aşază peste blat spuma de la frigider şi, în funcţie de gust, se poate adăuga îngheţată şi o rondea de ananas. Se decorează cu bombonele.