Prăjitură cu cireşe

1. Se curăţă cireşele de sâmburi, se spală în câteva jeturi de apă rece şi se lasă să se scurgă în sită. După ce s-au scurs, se pudrează cu făină.
2. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu sarea, albuşurile se pun într-un bol şi se bat spumă cu zahărul, zahărul vanilat şi esenţa de migdale, apoi se adaugă gălbenuşurile şi untul topit la baie de aburi. Se bat bine şi, spre sfârşit, se adaugă făina cernută. Se încorporează uşor ca să nu se formeze cocoloaşe.
3. Se toarnă o parte din compoziţie în tavă, se întinde uniform şi se pun cireşele. Cealaltă parte de compoziţie se toarnă în altă tavă.
4. Se bagă compoziţiile la cuptor şi, după ce s-au copt, se scot şi se lasă să se răcească. Compoziţia fără cireşe se scoate din tavă şi se fărâmiţează peste cealaltă compoziţie. Se lasă să se răcească şi se serveşte pudrată cu zahăr şi coajă de lămâie verde.