Prăjitură cu cremă de brânză dulce
1. Se freacă gălbenuşul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă untul frecat spumă şi făina cernută cu praful de copt şi cacaua. Se frământă până se obţine un aluat omogen, se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră.
2. Pentru umplutură, brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu gălbenuşurile şi amidonul, până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă albuşurile bătute spumă cu zahărul, zahărul vanilat şi zeama de lămâie. Se amestecă uşor, de jos în sus.
3. Jumătate din aluat se întinde şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se rade jumătate din aluatul rămas, apoi se acoperă cu crema de brânză, iar peste cremă se presară restul de aluat dat pe răzătoare. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 40 minute.