Prăjitură cu cremă de brânză și lămâie
Învață să prepari o prăjitură cremoasă și foarte aromată, asemănătoare cremșnitului, dar cu un strat delicios de lămâie.
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la foc mediu, 175 grade și tapetează o tavă de prăjituri cu folie de aluminiu și unge-o cu ulei.
Întinde aluatul de foitaj și pune-l în tavă.
Amestecă coaja de la o lămâie și jumătate cu sucul de la 2 lămâi. Bate crema de brânză cu ½ ceașcă de zahăr și adaugă amestecul de lămâie.
Toarnă crema de brânză și lămâie peste aluat și acoperă cu cel de-al doilea strat de aluat (pachetele de foitaj de 800 de grame sunt formate din două foi de foitaj mari).
Topește puțin unt și unge stratul superior al prăjiturii cu unt topit, pentru a avea o prăjitură rumenă și frumoasă.
Amestecă restul de coajă de lămâie cu 3 linguri de zahăr și presară deasupra untului, cât să se lipească.
Dă la cuptor circa 30 de minute, până se rumenește și lasă prăjitura cu cremă de brânză și lămâie să se răcească 20 de minute, apoi lasă la frigider circa o oră înainte de servire.