1. Se bat gălbenuşurile cu jumătate de zahăr, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă densă, iar albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr. Se amestecă uşor cele două compoziţii, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt şi cacaua.

2. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 12 minute. Se presară un strat fin de făină şi se ră stoarnă blatul pe o hârtie curată. Se lasă să se răcească, apoi se desprinde uşor hârtia de copt.

3. Între timp, se prepară crema conform instrucţiunilor de pe pachet, folosind laptele şi zahărul, la care se adaugă şi cafeaua. Se lasă să se răcească, apoi se înglobează untul frecat spumă şi se aromează cu rom.

4. Blatul copt se taie pe lăţime în trei foi, care se ung cu trei sferturi din cremă şi se suprapun. Se acoperă şi se ornează cu restul de cremă. Se lasă la rece o oră, apoi se tapetează pe lateral cu migdalele tocate mărunt şi se taie bucăţi late de 2-3 cm.