Prăjitură cu două spume

Îţi plac prăjiturile fine cu spumă delicioasă? Încearcă şi această reţetă simplă de prăjitură cu două spume.

1.    Pentru blat, se foloseşte un pahar de plastic mare, cu smântână. După ce se goleşte, se spală, se usucă şi se pune alături, pentru că va fi folosit ca unitate de măsură. Separat, se amestecă toate ingredientele uscate, apoi cele lichide, şi se omogenizează. Aluatul format se toarnă într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină și se coace 25 de minute.

2.    Pentru spuma 1, se pun într-un vas apa, fructele, amidonul şi zahărul. Se ţin pe foc până ce fierb, apoi se lasă la răcit şi se amestecă ulterior cu frişca bătută.

3.    Pentru spuma 2, se răzuie coaja lămâilor, li se presează sucul care, împreună cu untul şi zahărul, se pun într-un vas la bain-marie. Se freacă pentru a topi şi amesteca untul şi zahărul. La bain-marie se adaugă şi ouăle, unul câte unul, amestecând până ce se obţine o cremă fluidă. Se scoate de la bain-marie şi se continuă amestecarea până ce se răceşte.

4.    Pentru a monta prăjitura, se taie blatul în trei şi se umple cu spuma de fructe. Se acoperă cu spuma de lămâie, se presară cu fulgi de ciocolată şi se dă la rece pentru 4 ore.