Prăjitură cu fistic şi migdale
Combinaţia de fistic şi migdale este delicioasă! Încearcă şi tu această prăjitură cu fistic şi migdale după o reţetă simplă!
1. Pentru blat, se amestecă făina de migdale cu jumătate din cantitatea de zahăr alb. Separat, la mixer se amestecă gălbenuşurile cu zahărul brun şi restul zahărului alb. Se mixează în jur de 3 minute, până ce amestecul devine alb. Cu o spatulă apoi se amestecă în această cremă făina de migdale cu zahărul. Se adaugă esenţele, coaja rasă de lămâie, cafeaua şi uleiul. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi apoi, cu lingura, se pune, puţin câte puţin, spuma de albuş în amestecul cu ouă. Se amestecă bine şi se toarnă într-o formă de copt unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace pentru 25 de minute şi se face testul cu scobitoarea uscată.
2. Pentru crema de fistic, fructele curăţate se pun în tava de aragaz şi se coc 15 minute. Apoi, sâmburii se pun într-un castron. Se fierbe un sirop din apă şi zahăr care se toarnă peste fistic. Se amestecă rapid şi se lasă să se răcească. Pe suprafaţa sâmburilor va apărea o peliculă albicioasă.
3. Tot pentru cremă, se mixează făina de migdale cu fisticul şi esenţa de migdale. Trebuie să se obţină o pastă granuloasă în care se adaugă uleiul şi se mixează pentru a obţine o pastă fină.
4. Blatul cu migdale se taie în trei cu un cuţit foarte, foarte bine ascuţit şi se reaşează alternativ cu crema de fistic. Ultimul strat trebuie să fie de cremă de fistic. Se presară din abundenţă cu cacao şi se dă la rece de pe o zi pe alta.