Prajitură cu foi şi cremă foarte gustoasă, perfectă pentru ocazii speciale şi nu numai. Iată reţeta!

1. Se prepară prima foaie: se amestecă bine toate ingredientele, iar compoziţia rezultată se împarte în două. Se întind două foi, care se coc la foc mic, aproximativ 30 de minute.

2. Între timp, se prepară şi aluatul pentru următoarele două foi. Se bat spumă patru albuşuri cu opt linguri de zahăr, după care se încorporează făina şi nuca măcinată. Se împarte compoziţia în două şi se coc două foi.

3. Până se coc foile, se pregăteşte crema: se amestecă pe baie de aburi gălbenuşurile cu zahărul, cacaua şi laptele. Se lasă să fiarbă până se topeşte zahărul, după care se dă la rece. Mai apoi, se încorporează şi margarina şi cafeaua solubilă.

4. Separat, se bate frişca cu întăritorul.

5. Se aranjează prăjitura astfel: se pune prima foaie cu cacao peste care se adaugă crema. Peste cremă se pune o foaie cu nucă, care se unge cu frişcă. La sfârşit se mai pune o foaie cu nucă, se acoperă cu cremă, după care se pune ultima foaie cu cacao.

6. Se glazurează cu ciocolată topită în ulei şi se serveşte a doua zi.