Prăjitură cu fructe şi cremă de iaurt
1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi laptele, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă de consistenţa smântânii. Se adaugă untul înmuiat, făina cernută cu praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă apoi într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute. După primele 10 minute, focul se mai reduce o treaptă.
2. Pentru cremă, gelatina se pune la înmuiat într-o ceaşcă cu 4-5 linguri de lapte rece. Amidonul se dizolvă în puţin lapte rece, iar restul de lapte se pune la fiert. Se amestecă amidonul cu zahărul, laptele fierbinte şi gălbenuşurile şi se lasă la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se ia de pe foc, iar când se răceşte puţin se înglobează gelatina înmuiată şi iaurtul.
3. Blatul copt şi răcit se taie pe lungime în două. Se ung foile cu cremă şi se presară cu fructele tăiate cubuleţe, apoi se lasă la rece minim 3 ore şi se taie bucăţi de 4-5 cm.