Libanul, o ţară micuţă, fostă colonie franceză, are deschidere la marea mediterană. Iar prăjitura cu griş şi iaurt este renumită în acea zonă. Uite cum o prepară libanezii:

1. Se amestecă grişul, zahărul, bicarbonatul, 50 de grame de unt topit şi iaurturile.

2. Cu restul de unt se unge o tavă (38 x 22 cm) şi se toarnă amestecul. Se acoperă cu un şervet curat şi se lasă aşa timp de două ore.

3. Înainte de a da tava la copt, se taie prăjitura şi se coace pentru aproximativ 25 de minute.

4. Între timp, într-o tigaie, se prăjesc migdalele fără grăsime şi se lasă deoparte. Se prepară şi siropul pentru care se pun pe foc sucul de lămâie, apa şi zahărul până ce se obţine un sirop mai gros. Se adaugă apa de portocale şi se lasă pe foc până ce se obţine din nou un sirop mai gros.

5. Prăjitura se scoate din cuptor, se toarnă siropul şi se presară migdale şi fisticul mărunţit. Se lasă să se răcească aşa şi apoi se serveşte.