Prăjitură cu lapte de orez
O prăjitură cu totul specială, cu ajutorul căreia îţi vei uimi invitaţii sigur! Învaţă să prepari şi tu prăjitură cu lapte de orez!
1. Pentru laptele de orez se pune orice fel de orez cu apă să se umfle, într-un loc cât mai rece. Se lasă 4 ore, se aruncă apa de înmuiat şi se pune la fiert cu apa menţionată la ingrediente. Se lasă la fiert 10 minute şi apoi se lasă să se odihnească 15 minute. Se mixează, se filtrează şi se foloseşte.
2. Pentru aluat, se foloseşte ca măsură aceeaşi cană care se foloseşte întâi pentru ingredientele uscate şi apoi pentru lapte.
3. Se pun într-un vas făina, fulgii de cocos, zahărul, praful de copt şi se amestecă. Apoi se adaugă laptele de orez.
4. Tava de copt se unge cu ulei şi se toarnă amestecul de făină. Cu un cuţit bine ascuţit se trasează porţii şi în mijlocul fiecăreia se pun miejii de nucă întregi. Se dă la cuptor pentru 40 de minute şi apoi se lasă să se răcească complet în tavă.