1. Pentru aluat, se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în laptele călduţ. Se lasă 5 minute şi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se adaugă untul frecat cu un praf de sare şi zahărul pudră, apoi se frământă energic, se acoperă şi se pune într-un loc cald, ferit de curent. Se lasă să crească până ce aluatul îşi dublează volumul.

2. Pentru umplutura cu mac, în laptele fierbinte se adaugă grişul şi untul şi se lasă la foc mic, 5 minute. Se amestecă apoi cu macul, zahărul şi romul şi se lasă să se răcească.

3. Pentru umplutura de brânză, se pasează brânza proaspătă cu untul frecat cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, amidonul dizolvat în laptele rece, stafidele, coaja de lămâie şi zeama de la jumătate de lămâie.

4. Aluatul se întinde, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă din nou la crescut, 5-10 minute. Merele se curăţă, se spală, se taie felii şi se stropesc cu zeamă de lămâie.

5. Se acoperă aluatul cu umplutura de brânză, de mac şi cu merele tăiate felii. Se coace în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 45-50 minute. Se lasă să se răcească, se unge cu unt şi se pudrează cu zahăr.