Prăjitură cu mac şi caise uscate

Combinaţia este delicioasă! Ca să te convingi, încearcă şi tu prăjitura cu mac şi caise uscate. Reţeta e simplă!

1.    Se taie caisele bucăţi cât mai mici, iar macul se râşneşte uşor, două-trei ture de râşniţă. Acestea se amestecă cu restul ingredientelor şi se mixează bine. O formă de copt se tapetează cu hârtie, se toarnă aluatul şi se dă la cuptor pentru 40 de minute. Se lasă apoi să se răcească complet.

2.    Pentru glazura de lămâie, se spală foarte bine cu o periuţă lămâia, se trece pe răzătoarea cu ochiuri mici şi apoi se presează de suc. Acesta, strecurat, se pune într-o crăticioară împreună cu albuşurile, esenţa de vanilie şi zahărul. Se amestecă cu telul la foc mic timp de 3 minute. Apoi, se trage de pe foc şi se continuă amestecarea până ce se răceşte.

3.    Blatul se aşază pe un grătar amplasat peste un lighean. Se toarnă glazura de lămâie, se presară caise fin tăiate şi se lasă să se usuce glazura. Se dă prăjitura la rece pentru 2 ore şi apoi se taie şi se serveşte.