Prăjitură cu mere şi cremă
O reţetă de prăjitură cu mere şi cremă atât de simplă, că o pot face şi copiii! Uite cum s-o prepari:
1. Se curăţă merele, se taie în patru bucăţi şi se îndepărtează sâmburii. Într-o cratiţă, se pun cele 150 g zahăr la caramelizat, peste care se adaugă vinul. Se adaugă merele şi batonul de scorţişoară şi se lasă pe foc 4 minute. Se lasă apoi să se răcească.
2. Între timp, se pregăteşte pandişpanul. Se mixează gălbenuşurile cu cele 8 linguri de zahăr, iar albuşurile se bat spumă, după care se încorporează în crema de gălbenuşuri. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se amestecă uşor.
3. Se tapetează o tavă cu unt şi se pun în ea merele caramelizate. Peste ele se toarnă aluatul de pandişpan, după care se dă tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
4. Între timp, se prepară crema: se mixează untul cu 2 linguri de zahăr şi se pune în budinca răcită, preparată cu lapte, conform instrucţiunilor de pe pachet.
5. Separat, se bate frişca lichidă care se încorporează şi ea în compoziţia de budincă.
6. Se toarnă crema peste blatul cu mere răcit şi se glazurează cu ciocolata topită la bain-marie.